Kész a 2012-es Vylyan Kakas Rosé

okt.
18.

Címkék: Hírek, Programok, Villány, Villányi borvidék, Vylyan Kakas Rosé, Vylyan Pincészet

2012-ben a kánikulai melegek miatt már augusztus 21-én megkezdődött a Vylyan Pincészetnél a szüret, aminek eredménye ez a szép, 2012-es Kakas Rosé lett.

A 2012-es rosé szomjoltó, légies, könnyed, ízig-vérig rosé lett egzotikus, málnás, tutti-fruttis, grapefruitos, friss illattal. Borát a Pinot Noir, a Kadarka és a Merlot adják, kb. egyenlő arányban. Fiatalon, frissen esik a legjobban. Jól behűtve aperitifként, könnyű ételek (saláták és szárnyas sültek) kísérőjeként ajánljuk.

Hogyan készült a bor?

A rosénak kiválasztott területekről szüretelt szőlő héjon áztatás nélkül, egész fürtben lett préselve. Ennek köszönhető a szép tiszta must, továbbá a bor világos, rózsaszínes tónusa is. Hűtött tartályokban (16 és 20 fokon) történt az erjesztés, és később a tárolás is, a bor természetes szén-dioxid tartalmának megőrizése érdekében. Ez az eljárás sokkal finomabb, kellemesebb savérzetet ad, mint a mesterségesen hozzáadott szén-dioxid.

Hogyan kóstolja a 2012-es Vylyan Kakas Rosé-t?

Kétség sem férhet hozzá, hogy egy bort a termőhelyén, az idillikus borvidéki környezetben a legnagyobb élvezet megkóstolni. Tegyen Ön is így! Dobja félre csak néhány napra a munkát és egyéb kötelességeit, és szakadjom ki a hétköznapi rohanásból, taposómalomból.

Helyette jöjjön el a Villányi borvidékre, legyen távol a világ zajától, élvezze a természet közelségét, lakmározzon nagyokat, és látogassa meg a Vylyan Pincészetet Kisharsányban, a Fekete-hegy lábánál. Az őszi és téli hétköznapok során nyugodtan, a nagy nyüzsgést elkerülve borozgathat a Villányi borvidéken, így jobban át tudja magát adni a borok élvezetének. Kattintson erre a vastagon szedett linkre, ha szeretné megtudni, hogyan tud ősszel és télen kedvezményesen eltönteni néhány napot a pincék és a borok ölelésében!

Szóljon hozzá!

Játsszon velünk, töltse ki ezt a játékszelvényt és megtudja, hogy Ön-e a következő szerencsés, aki a nevével és email címével egy 3 napos 2 főre szóló villányi utazást nyer félpanzióval. Jelentkezzen!

Keresztnév:
E-mail:
Játékszabályzat

Villányi szállás a pincesor és a város közepén - Hétfogás Fogadó Villány. Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on!