Egy borgyűlölő Forma 1 függő egy napja Villányban

okt.
20.

Címkék: Hírek, Programok, Villány, Villányi borvidék

El tudja képzelni, hogy valaki 340 km-t utazik egy villányi bortúráért, miközben a bort ki nem állhatja, ellenben az első pincébe betérve minden áron Forma 1-es időmérő edzést akar nézni a pultos tévéjén?

Igen, a történet - ugyan van 1-2 éves már, de - igaz, és nem a mi fantáziánk szüleménye. Az eset egy érdekes kérdést is felvet: vajon egy bortemelő-vendéglátósnak mindent le kell-e nyelnie az extrém vendégektől, akkor is, ha ennyire extrémek? Nos, ebben a kérdésben mi nem foglalunk állást. Olvassa el a történetet, és tegye meg helyettünk!

"Történt, hogy a szomszédaim, akik bor - és pinceimádók , kitalálták hogy utazzunk el Villányba bort kóstolni. Szegediek lévén ez nekünk kb 170 kilométeres út - csak oda. Hát mit mondjak: megérte! Félúton eszembe jutott, hogy elfelejtettem beállítani felvételre a cuccot, holott kettőkor kezdődik a Forma1 időmérője. Na, mindegy, ez van.

Az első pince, ahová betértünk, a villányi pincesor közepén lévő szép, régimódi pince volt. Egy fiatalember fogadott minket. Társaim megkérdezték, hogy lemehetnek-e a pincébe? Le hát. Ekkor meghallottam halkan, hogy épp elkezdődött a Forma1 időmérő. A kistévé a pulton volt, persze vevőbarát módon a pultba befelé fordítva...

Mivel immár vagy 15 éve követem figyelemmel a F1-et, nem mentem le a pincébe, hanem beálltam a pult végéhez ( NEM MÖGÉ!, A VÉGÉHEZ! ), és próbáltam belesni a képernyőhöz. Úgy álltam, hogy az eladó elférjen tőlem. Amikor megkérdeztem hogy tudna-e egy picit hangosítani a tévén, a következőt válaszolta: - Miért nem maradsz otthon, ha Forma1-et akarsz nézni?!!

 

 

Uppsz, ezen meglepődtem, és mint akit fejbe kólintottak, - Már itt se vagyok! felkiáltással távoztam. Majd visszafordulva azért megkérdeztem, hogy ki a f....enének képzeled te magad hogy kioktatsz? Én vagyok a vevő, hahó!! Erre elkezdett kiabálni, hogy nem tud tőlem dolgozni, meg hogy rátehénkedtem a pultra ( az arra van, nem?? Már ha tehénkedésnek nyilvánítjuk, amikor valaki egy kocsmában ráteszi a kezét a pultra.).

Mivel nem volt kedvem leállni vitázni vele, így hát arrébb mentem, mondván majd megvárom a többieket kívül. Nem sokkal később eltávoztunk egy másik (sokkal vendégbarátabb) pincészetbe. És ott kértem egy ..... Heinekent."

Forrás: Tékozló Homár

Mit gondol, kinek volt igaza ebben a helyzetben?

Szóljon hozzá!

Játsszon velünk, töltse ki ezt a játékszelvényt és megtudja, hogy Ön-e a következő szerencsés, aki a nevével és email címével egy 3 napos 2 főre szóló villányi utazást nyer félpanzióval. Jelentkezzen!

Keresztnév:
E-mail:
Játékszabályzat

Villányi szállás a pincesor és a város közepén - Hétfogás Fogadó Villány. Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on!